گلچین مطالب اینترنتی

منتظر نظرهای سازنده شما در مورد مطالب وبلاگم.

گلچین مطالب اینترنتی

منتظر نظرهای سازنده شما در مورد مطالب وبلاگم.

انبه

انبه Mango

 

 

انبه Mango
نام علمی
Mcngifera indica

کلیات گیاه شناسی

انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه میباشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت میشود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .
برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا)بزرگ است . انبه حر اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .

ترکیبات شیمیایی
انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیک
Benzoic Acid اسید سیتریک Citric Acid و پیوری یلو دری Puri yellow Dye که ماده زرCF رنگی است می باشد . انبه در حدود1525 تانن دارد .
هسته انبه دارای چربی زیاد و نشاسته و اسید گالیک
Gallic Acid است .

در صد گرم انبه مواد زیر موجود است :

انرژی

45 کالری

آب

80 گرم

نشاسته

 12 گD1م

پروتئین

0/5 گرم

چربی

0/15 گرم

کلسیم

 6 گرم

فسفر

 9 میلی گرم

آهن

 0/15 میلی گرم

ویتامین آ

 3500 واحد

ویتامین ب 1

 0/4 میلی گرم

ویتامین ب 2

 0/35 میلی گرم

ویتامین ب 3

/6 میلی گرم

ویتامین ث

 25 میلی گرم


 

خواص داروئی

خواص میوه انبه

انبه رسیده از نظر طب قدیم ای
D1ان گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .
2)انبه تقویت کننده قوا جنسی است .
3)رنگ صورت را درخشان می کند .
4)دهان را خوشبو می کند .
5)ادرار آور است .
6)یبوست را برطرف می کند .
7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنا براین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند ,
8)انبه تمیز کننده خون می باشد .
9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .
10)انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
11)برای رفع اسهال مفید است .
12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .
13)برای درمان بواسیر مفید است .
14)عطش را برطرف می کند.
15)انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .

خواص مغز هسته انبه

انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
2-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
3-سرفه های سخت را درمان می کند .
4-درمان کننده بواسیر خونی است .
5-خانم هائیکه دچر خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .
6-مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
7برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
8-ضد استفراغ است .

دیگر خواص درخت انبه
1.گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
2.اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .
3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
4.برای برطرف کردن ریزش من ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .
5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .

مضرات
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد