خرما به دلیل منافع بسیارش به عنوان بهترین ماده غذایی برای رشد عضلانی شناخته میشود. همچنین پژوهشهای جدید پزشکی نشان میدهند که در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده هم بسیار مفید است. بهطوری که انجمن سرطان آمریکا توصیه میکند 20 تا 30 گرم از فیبر رژیم غذایی روزانه افراد از طریق خرما تامین شود.
خرما به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم شناخته شده است و دارای قند، چربی، پروتئین و بسیاری از ویتامینهای ضروری است. اگر خرما با خیار خورده شود براحتی افراد را از اضافه وزن نجات میدهد. یک کیلوگرم خرما تقریبا 3000 کالری دارد. این میزان کالری به تنهایی برای رفع نیاز بدن یک انسان در طول روز کفایت میکند.
همچنین خرما یک ماده ملین است، بنابراین برای افرادی که از یبوست مزاج رنج میبرند بسیار مفید است.
از طرف دیگر نیکوتینی که در خرما وجود دارد آن را برای درمان انواع اختلالات رودهای مفید ساخته است. استمرار مصرف آن، رشد ارگانیسمهای مضر را مهار میکند و به رشد باکتریهای مفید در روده یاری میرساند. در این میان نباید از فواید خرما برای تقویت قلب غافل بود پژوهشها نشان میدهند خوردن حداقل 2 عدد خرما در هفته باعث تقویت قلب میشود.
خرمای رسیده حاوی پتاسیم است و پتاسیم عامل مفیدی برای کنترل اسهال است. همچنین خرما براحتی هضم میشود و همین امر از بروز عوارض و مشکلات ناشی از اسهال پیشگیری میکند.
گر چه خرما حامل ارزشهای غذایی بسیار زیادی است، اما در خوردن این ماده غذایی هم میبایست تعادل را رعایت کرد. در ضمن از آنجا که خرما به علت داشتن سطح چسبناک میتواند آلودگی را به خود جذب کند حتما باید قبل از مصرف شسته شود.
علی حجتیقمی - انجمن سرطان آمریکا
منبع :http://mihan-mag.mihanblog.com