پیاز
پیاز، سرشار از ویتامینهای بی و سی و دارای آهن، آهک، فسفر، سدیم، گوگرد، ید، سیلیس و قند است که مستقیماً جذب بدن میشود و برای اشخاصی که بیماری قند دارند، مضر نیست. پیاز، بواسطه فسفری که دارد، انجام کار فکری را آسان میکند و در عین حال برای ضدعفونی خوب است. گوگرد پیاز وقتی وارد ریهها میشود با عفونتهای مجاری تنفسی مثل آسم و برونشیت مبارزه میکند؛ پیاز برای اعصاب و بیخوابی مفید است و دارای مخمری است که برای هضم مواد نشاستهای لازم است.
پیاز زودهضم میشود و ترشحات معده را زیاد میکند و برای کبد مفید است. اعصاب را تحریک و غدههای اطراف چشم را پاک و اشتها را زیاد میکند و برای تصفیه خون و کم کردن درجه فشارخون سودمند است. همچنین برای رفع سوختگی، مالیدن آن سودمند است. اگر چند قطره سرکه روی پیاز رنده شده بریزید و آب آن را در بینی بچکانید از خون دماغ جلوگیری میکند.
- پرده بسیار نازک موجود در داخل پیاز، فشار خون را کم میکند، سبب کم شدن و یا از بین رفتن انسداد رگهای خونی میشود و از خطر سکته قلبی و فلج جلوگیری میکند.
- مواد شیمیائی موجود در پیاز، مانع انعقاد خون در رگها است.
- یکی از خاصیتهای عمدهٔ پیاز، کم کردن کلسترول خون و کنترل آن در بدن است.
- از خاصیتهای دیگر پیاز، کم کردن وزن است. پژوهشگرها اظهار میدارند با استفادهٔ کافی در سه وعده در روز میتوان هفتهای تا یک کیلو وزن را پائین آورد.
- با استفادهٔ کافی از پیاز میتوانید صاحب پوست سالم و شاداب باشید.
- پیاز همچنین برای بهبود رماتیسم، مفید است و در تقویت اعصاب و معده، اثر مثبت دارد.
- این گیاه بسیار مفید دارای ویتامینهای آ وبی و سی بوده و از نظر فسفر، ید، سلیس و گوگرد غنی است.
- این گیاه اثر آنتیبیوتیک طبیعی دارد و به هضم غذا هم کمک میکند.
- پیاز مثل هر گل که ضمن زیبائی، خار هم دارد، دارای بوی تندی است که بعد از خوردن آن میتوان با خوردن مقداری جعفری و یا نان و آدامس آن را از بین برد.